Is personal training iets voor jou?

Is personal training iets voor jou?

25 maart 2022 Uit Door Redactie

Als je gedurende een lange periode niet sport, zul je merken dat je begint aan te komen. Het kan dan zo zijn dat jij niet meer tevreden bent met je lichaam. Dit is natuurlijk niet zo gek, want je wilt er graag goed uit zien. Door alle omstandigheden rondom het coronavirus is het moeilijk om af te vallen, sportscholen en andere sportclubs zijn gesloten. Als je toch fit wilt worden kan je aan personal training gaan doen. Je gaat dan met de hulp van een trainer aan de slag met fitnessen. Dit doe je aan de hand van een trainingsschema, die door je trainer wordt opgesteld. Op deze manier kan jij heel erg doelgericht gaan werken aan je eigen lichaam. Door samen met een trainer te gaan sporten kun jij heel erg snel je doelen behalen. Zo kan je na een aantal weken al de eerste resultaten gaan zien.  

personal training

De eerste stap

Het beginnen met sporten is niet voor iedereen even makkelijk. Soms kan het inschakelen van personal training een flinke stap voor je zijn die soms ook erg eng is. Dit is begrijpelijk omdat je jezelf erg kwetsbaar moet opstellen en je veel moet vertellen over je eetpatroon. Je hoeft helemaal niet bang te zijn voor een persoonlijke trainer, deze wilt altijd alleen maar het beste resultaat voor jou neerzetten. Ook kan een trainer je helpen bij het meer bewust worden van je eetgewoontes of helpen bij het verbeteren van je technieken tijdens het trainen. Zoals je ziet kan een trainer je dus ook helpen met het bewuster worden van je eetgewoontes. Daarom wordt een persoonlijke trainer niet puur en alleen gebruikt voor de hulp tijdens het trainen. Deze persoon kan je namelijk ook helpen met het opstellen van een voedingsschema. 

Hulp op maat

Als je gaat trainen met een bepaald doel, is het belangrijk om te kijken welke soort training je nodig hebt. Voor ieder doel heb je natuurlijk een ander soort training nodig. Als jij namelijk wilt afvallen heb je heel erg veel cardio tijdens je trainingen nodig. Als je echter wilt aankomen is het vooral belangrijk om veel krachttraining te doen. Personal training kan voor jou een trainingsschema maken, waarmee je doelgericht gaat trainen. 

Afvallen is je doel

Je kunt door het hebben van overgewicht heel erg verdrietig worden. Het is daarom belangrijk dat je op tijd een personal training inhuurt. Door genoeg te bewegen op een dag verbrand je calorie├źn en kom je niet tot weinig aan. Als jij aan het bijkomen bent kan dit verschillende vervelende effecten tot gevolg hebben. Zo kan het aankomen in gewicht er voor zorgen dat je minder flexibel bent, je een slecht zelfbeeld krijgt en het kan lijden tot nog meer eten.